Omavoima
 

Omavoima on osa Setlementti Tampere ry:tä. Yhdistyksen perustehtävänä on edistää ja tukea ihmisten hyvinvointia, yhdenvertaisuutta sekä osallisuutta yhteiskunnassa.

 

Omavoima tarjoaa neuropsykiatrista osaamista ja matalan kynnyksen toimintaa sekä vertaistukea. Omavoiman toimialueena on Pirkanmaa, mutta toiminta keskittyy Tampereen alueelle.

 

Omavoiman tuki on tarkoitettu yli 18-vuotiaille neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaaville henkilöille. Yleisimpiä neuropsykiatrisia diagnooseja ovat Adhd, Add ja Autismikirjo (Asperger).

 

Omavoimaan voi hakeutua ilman lähetettä ja ilman virallista diagnoosia joko itse tai työntekijän yhteydenotolla. Toiminta on maksutonta.

Omavoimassa on tietoa, erityisosaamista sekä ymmärrystä neuropsykiatrisen kohderyhmän asioissa. Työn päämäärä on asiakkaiden osallisuuden ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisääntyminen sekä kansalaistoiminnan ja yhteisöllisyyden vahvistaminen.

Omavoima toimii Tampereella Nalkalan setlementtitalossa, osoitteessa Nalkalankatu 12 G. Toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoista.

Asiakasohjauksia tehtäessä pyydämme huomioimaan, että Omavoima ei tuota lakisääteisiä julkisen sektorin palveluita (hoito, kuntoutus).

Omavoiman työ ei myöskään koskaan korvaa julkisia palveluita, joihin asiakas on oikeutettu.