Avoin toiminta

Avoin toiminta

16.3. alkaen kaikki avoin toiminta ja ryhmätoiminta jäävät tauolle ainakin 19.4.2020 asti. Pyrimme tällä toimenpiteellä ennaltaehkäisemään koronaviruksen etenemistä.

Omavoiman avoin toiminta on matalan kynnyksen toimintaa, jossa mahdollistuu rento yhdessäolo, aktiivinen osallistuminen, tietojen ja taitojen jakaminen ja uuden oppiminen.

 

 
As-studio

As-studio on yli 18-vuotiaiden Asperger-piirteitä omaavien henkilöiden avoin ja toiminnallinen kohtaamispaikka. A-studio toimii itsenäisesti ja perustuu vertaisuuteen. As-studio kokoontuu kerran kuukaudessa torstaisin.

Sinun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Voit tulla paikalla mihin aikaan vaan klo 15-17 välisenä aikana ja käväistä tai olla paikalla koko ajan. Voit käydä niillä kerroilla, kun sinulle sopii. Tervetuloa!

Kevät 2020:

13.2. Ystävänpäiväkorttien askartelua ja herkuttelua yhdessä!

26.3  Museo vierailu Vapriikki (tavataan Vapriikin aulassa klo 15.00) - PERUTTU

Osoite: alaverstaanraitti 5.

Kevään loput päivänmäärät ja teemat tarkentuvat myöhemmin.


* As-studio alkaa klo 15 ja päättyy klo 17. Voit tulla vapaasti tuossa aikahaarukassa ja lähteä pois silloin kuin haluat. Jos olemme retkikohteessa, As-studio voi päättyä hieman aiemmin tai myöhemmin kuin yleensä.
* Voit tulla paikalle omana itsenäsi ja osallistua toimintaan oman fiiliksesi mukaisesti – As-studiossa saa myös oleilla vapaasti.
* Jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää liittyen As-studioon, laita viestiä (tekstari, sähköposti) tai soita heidi.multanen(at)setlementtitampere.fi, 040-558 7598.

Nalkalankatu 12 G, 1.krs (summeri)               

Lataa esite:

 

 

Muut ryhmät

 
Teemaillat

Talvi-ikkuna työpaja- Omavoimassa                                                            Lataa esite:

torstaina 28.11.2019 klo 10:00 - 15:30

perjantaina 29.11.2019 klo 10.00 - 14.30

 

Koristellaan yhdessä Omavoiman ikkunat talviasuun. Käytetään erilaisia materiaaleja ja menetelmiä. Tiedossa on tunnelmallista yhdessä tekemistä ja talven odotusta.

Tarjolla glögiä ja piparia.

Voit ottaa mukaan omat eväät lounaaksi.

Työpaja on avoin kaikille! Tervetuloa!                       

Nalkalankatu 12 G, 1krs. (ovisummeri)

Teemaillat ovat kaikille avoimia, ammattilaisten tai asiantuntijoiden vetämiä kuuntelu- ja keskustelutilaisuuksia. Teemailtoja järjestetään muutaman kerran toimintakaudessa.

Kevään 2020 teemaillat:

Hahmotushäiriöt- teemailta Omavoimassa

keskiviikkona 11.3.2020 klo 17:00 - 19:00

Mitä hahmotushäiriöt ovat ja mitä ne voivat merkitä yksilön kannalta?

  • hahmotushäiriön vaikutuksista arjessa sekä koulussa ja työelämässä.

 

  • Kuinka hahmotushäiriön kanssa on mahdollista tulla toimeen ja kuinka helpottaa vaikutuksia tutkimustiedon perusteella?

 

  • Illan keskustelua vetää ja kokemuksia jakaa Pauli Hurmerinta, Niilo Mäki Instituutin kouluttama hahmottamisen kuntoutuksen mentori sekä johdon konsultti, hallintotieteilijä ja sosiaalipsykologian ylioppilas

 

  • Ilta on avoin - ei ilmoittautumisia

Lataa esite:

Erityistä tukea tarvitsevan lapsen vanhempien itsemyötätunto -teemailta Omavoimassa - PERUTTTU

la 4.3. klo 12.00-14.00 

Ohjelman tarkempi sisältö ja kuvaus tulee myöhemmin.

 

Kirjasto

 

Omavoiman kävijöiden hyödynnettävissä on yli 150 kirjaa sisältävä lainaamo, josta löytyy kirjoja liittyen aikuisen ADHD/ADD:n, autismin kirjoon sekä neurokirjon yleisiin liitännäisoireisiin. Lainattavissa on mm. diagnooseihin liittyvää asiantuntijatietoa, elämänkertatekstejä sekä harjoituksia & vinkkejä sisältäviä kirjoja. Lisäksi lainastosta löytyy oman hyvinvoinnin tukemiseen liittyvää aineistoa. 

Lainausohjeet löytyvät kirjastokaapista (Omavoiman eteisaulassa). Lainaan voit ottaa yhden kirjan kerrallaan, laina-aika kuukausi.

 
 
Avoimet ovet ja tutustumistunnit

 

Tutustumistunnilla Omavoiman työntekijä kertoo kattavasti Omavoiman toiminnasta. Samalla pääset kurkistamaan, minkälaisissa tiloissa Omavoima toimii. Sinun on mahdollista esittää kysymyksiä neurokirjon piirteistä ja esittää toiveita toimintaamme liittyen. Tarvittaessa saat työntekijän ohjausta sinulle sopivaan toimintoon!

Tutustumistunnille voivat tulla kaikki asiasta kiinnostuneet - oli sitten itse neurokirjon piirteinen, vasta pohtimassa asiaa omalta kohdaltaan, työntekijä, ystävä tai läheinen!

 

Kevään 2020 tutustumistunnit

  • to 16.1. klo 13.30-14.30 Tutustumistunti

  • to 13.2. klo 13.30-14.30 Tutustumistunti

  • to 12.3. klo 13.30-14.30 Tutustumistunti

  • to 9.4.   klo 13.30-14.30 Tutustumistunti - PERUTTU

Paikka: Omavoima, Nalkalankatu 12 G (summeri, 1. kerros, ovi vasemmalla)