top of page
Puliseva pää -logo

Puliseva pää on tositapahtumiin perustuva koulutuksellinen yhteisöteatteriesitys, joka kuvaa tarkkaavaisuushäiriöisten (ADHD) sekä autismikirjoon kuuluvien aikuisten jokapäiväisessä elämässään kokemia kokemuksia. Se on tarina erilaisuudesta ja siitä, miltä erilaisuus tuntuu ja mitä tunteita se kokijassaan herättää. Se kertoo siitä, miten erilaisuus voi johtaa ristiriitatilanteisiin, mutta toisaalta myös niihin ainutlaatuisiin oivalluksiin, joita erilaisuudesta sikiää.

Esitysmuoto vaihtelee monologin ja dialogin välillä, edeten viestintämuodosta toiseen aina tavanomaisesta keskustelusta valistavaiseen luentoon, järkiperäisestä väittelystä voimalliseen palopuheeseen, ja esityksen ytimessä on lopulta niin apologiaa kuin polemiikkiakin yhteisymmärryksen ja hyvinvoinnin puolesta ja ennakkoluuloja ja latteuksia vastaan.

Esitys ei anna valmiita vastauksia, mutta se antaa ehkä valaisevampia kysymyksiä sekä

kyseenalaistaa monet usein ajattelemattomuuden hetkessä esitetyt vastaukset. Se saa kuulijansa ajattelemaan, mikä vaikka onkin monen mielestä julmasti tehty, on se tarpeen ja kaikkien hyväksi.

 

Esityksen tekstin ovat kirjoittaneet Hanna-Maria Mäki ja Jani Arvola perustuen omiin kokemuksiinsa ynnä Omavoiman kävijöitten haastatteluihin. Ensiesitys oli Omavoimassa keväällä 2017.

 

Roolihahmojen puheenvuorojen esittäjinä toimivat Omavoiman kävijät ja työntekijät. Roolihahmojen diagnostiikka ei (välttämättä) vastaa esittäjiä. Joskus myös esitystä kuulemaan tullut ihminen saattaa löytää itsensä lukemasta roolihahmon puheenvuoroa. Mukana hahmoissa on myös hyvää tarkoittava lähimmäinen, joka pyrkii jakamaan hyviä ohjeita arjessa pärjäämiseen. 

Kirjoitetun tekstiosuuden jälkeen on vapaamuotoinen keskusteluosuus, jossa on mukana myös kokemusosaajia. Kokonaisuuden yhteiskesto on 2,5 tuntia (sisältää väliajan ja pienen tarjoilun). Esitys/koulutus sopii kaikille, jotka työtehtävässään tai omassa arjessaan kohtaavat neurokirjon ihmisiä tai kuuluvat yhtenä edustajana itse tähän joukkoon.


Kiinnostuitko mahdollisuudesta tutustua Pulisevaan päähän?

Ota yhteyttä Omavoiman työntekijöihin niin keskustellaan ajankohdasta ja koulutuksen hinnasta.

"Olisipa tähänkin sellaisia virtuaalilaseja. Voisinpa mä tarjota teille elämysmatkan tarkkaavaisuushäiriöön. Sitten te olisitte onnellisia, kun voisitte palata normaaliin ja saada asiat hallintaan. Mä en voi palata normaaliin. Mä oon tällainen ihan joka päivä."

Tulevat esitykset:

Kaikille avoin Puliseva pää- yhteisöteatteriesitys on
tiistaina 28.3. kello 17-19.30
Paikka: Omavoima, Nalkalankatu 12 G (1krs)
Ei ilmoittautumista.

TERVETULOA!

Puliseva pää on tositapahtumiin perustuva koulutuksellinen yhteisöteatteriesitys, joka kuv
bottom of page