top of page

Autismitietoisuuden viikolla: Puliseva pää- yhteisöteatteriesitys tiistaina 28.3. kello 17-19.30.

Puliseva pää on tositapahtumiin perustuva koulutuksellinen yhteisöteatteriesitys, joka kuvaa tarkkaavaisuushäiriöisten (ADHD, ADD) sekä autismikirjoon (autismi, Aspergerin syndrooma) kuuluvien aikuisten jokapäiväisessä elämässään kokemia kokemuksia. Se on tarina erilaisuudesta ja siitä, miltä erilaisuus tuntuu ja mitä tunteita se kokijassaan herättää. Se kertoo siitä, miten erilaisuus voi johtaa ristiriitatilanteisiin, mutta toisaalta myös niihin ainutlaatuisiin oivalluksiin, joita erilaisuudesta sikiää.

Esitysmuoto vaihtelee monologin ja dialogin välillä, edeten viestintämuodosta toiseen aina tavanomaisesta keskustelusta valistavaiseen luentoon, järkiperäisestä väittelystä voimalliseen palopuheeseen, ja esityksen ytimessä on lopulta niin apologiaa kuin polemiikkiakin yhteisymmärryksen ja hyvinvoinnin puolesta ja ennakkoluuloja ja latteuksia vastaan.

Esitys ei anna valmiita vastauksia, mutta se antaa ehkä valaisevampia kysymyksiä sekä

kyseenalaistaa monet usein ajattelemattomuuden hetkessä esitetyt vastaukset. Se saa kuulijansa ajattelemaan, mikä vaikka onkin monen mielestä julmasti tehty, on se tarpeen ja kaikkien hyväksi.


Esityksen tekstin ovat kirjoittaneet Hanna-Maria Mäki ja Jani Arvola perustuen omiin kokemuksiinsa ynnä Omavoiman kävijöitten haastatteluihin.


Esiintyjinä toimivat Omavoiman vapaaehtoiset.


PAIKKA: Omavoima, Nalkalankatu 12 G, 1. kerros (ovisummeri)

AIKA: 17-19.30 (sisältäen väliajan)

KENELLE: Esitys/koulutus sopii kaikille, jotka työtehtävässään tai omassa arjessaan kohtaavat neurokirjon ihmisiä tai kuuluvat yhtenä edustajana itse tähän joukkoon.


TERVETULOA!


"Olisipa tähänkin sellaisia virtuaalilaseja. Voisinpa mä tarjota teille elämysmatkan tarkkaavaisuushäiriöön. Sitten te olisitte onnellisia, kun voisitte palata normaaliin ja saada asiat hallintaan. Mä en voi palata normaaliin. Mä oon tällainen ihan joka päivä."


Commenti


Viimeisimmät
bottom of page